Banner kernwoorden

Graag nodig ik je uit om een of meerdere kernwoorden te kiezen en in je eigen woorden jouw visie of beeld te beschrijven.

Zodoende kunnen we samen invulling geven aan het begrip 'Levenskunst'.

Ga jij deze uitnodiging aan??

Voel je welkom!

Vrijheid
  Vrijheid is voor mij............weten! Weten dat je als mens steeds mag groeien, steeds meer bewuster mag leven. In vrijheid, keuzes mogen maken. Mensen realiseren zicht te weinig (althans bewust) hoe waardevol het is om in vrijheid te mogen leven, werken, denken en doen.

Verlangen
  Verlangen betekent voor mij...........durven dromen? Maar ook overgave! Dat jezelf gunt om je verlangen te mogen ontdekken, voelen en het liefst doen wat je verlangen je ingeeft. Verlangen en passie liggen dichtbij elkaar en maken ons uniek. Het is de motor van je ZIJN.

Vermogen
  Vermogen is...........talent! Als je naar je eigen vermogen mag leven, dan word je gezien. En daar gaat het volgens mij altijd over; ieder mens wil gezien en gehoord worden!

Vertrouwen
  Vertrouwen is voor mij............de basis van mijn bestaan! Vertrouwen ligt aan de basis van elke relatie. Zonder vertrouwen, geen veiligheid en zonder veiligheid geen vertrouwen. Het vertrouwen om diep van binnen te weten dat je het leven uiteindelijk altijd kunt vertrouwen....vertrouwen in het Leven!

Veiligheid
Veiligheid betekent.............durven loslaten Veiligheid is iets wat veel mensen al heel jong kwijt raken. De bron van veel ellende en problemen. Veiligheid is de belangrijkste factor om je gelukkig te kunnen voelen! Zonder veiligheid, geen gehechtheid, zonder gehechtheid, geen verbinding.

Verliezen
Verliezen ..............hoort bij het leven! Verlies betekent pijn, zonder pijn geen groei. Verlies is de achterkant van Liefde. Leren leven met verlies, is op weg naar de kunst van het leven. Verlies kun je verweven in je leven, want soms kun je verlies geen plekje geven. Dat hoeft ook niet, het mag er Zijn.

Verzoenen
Verzoenen is voor mij................Liefde! Verzoenen komt na vergeving, maar beide zijn wijdse begrippen. verzoenen met het leven is een, maar je verzoenen met jezelf is vaak een kunst.

Verhalen
Verhalen vertellen iets over het verleden of de toekomst...beide zijn van belang. Ze staan tussen het heden en Nu in. Verhalen vertellen is het doorgeven van tradities en geschiedenis. Het leven zou zinloos zijn als er geen verhaal over jou te vertellen is...

Verleiden
Verleiden.............is Levenskunst. Verleiden is heerlijk, verleiden is een beetje stout. Verleiden mag,omdat het leuk is! Samen het spel spelen, met respect voor elkaars eigen-wijs-heid.

Vuur
Vuur .............PASSIE, voel het vuur in jezelf! zorg ervoor dat jouw vuurtje aanblijft, want als de passie verdwijnt, verdwijnt het vuur. 

Verrijking
Verrijking  is............= groei en Groei is Leven, Leven is bewustZijn. Verrijk jezelf met kennis, met liefde en vriendschap, met passie en plezier. 

Verwennen
Verwennen.....mag..en moet zelfs....want als je jezelf soms ook iets gunt, dan kun je weer beter geven.

Voelen
Voelen is voor mij.............ALLES. Voelen is essentieel, onontbeerlijk. We hebben niet voor niets 5 zintuigen gekregen. Zolang we deze ten volle gebruiken, proeven en beleven we het Leven in optima forma.

Vernieuwen
Vernieuwen is ............absoluut een uitdaging. Vernieuwen is veranderen en verandering brengt onrust, angst en onbalans! Voor verniewing heb je lef en moed nodig, dit vraagt een lange adem en doorzettingsvermogen, want mensen willen meestal geen vernieuwing. Vernieuwen is spitsroede lopen!

Veranderen
Veranderen is de kern.............van GROEI! Veranderen is moeilijk, omdat dit met loslaten en patronen heeft te maken. Patronen dienen ons, maar staan ook verandering in de weg. Zolang er geen noodzaak is om te veranderen, zal dit ook niet zomaar gebeuren. Meestal is er een noodzaak of aanleiding nodig om te veranderen. Zonder pijn geen groei, zonder groei geen verandering!

Vragen
Vragen..........zijn nodig om te verdiepen. Maar om de juiste vragen te stellen, moet je eerst goed kunnen luisteren! Luisteren zonder oordeel! Als je je echt in een ander wilt verdiepen, vraagt dit oprechte interesse. De juiste vragen stellen is dan een kunst.

Vergeven
Vergeven is een levenskunst..........vergeven gaat in eerste instantie over jou. Je zult je eerst hiervan bewust moeten zijn. Pas als je jezelf niets te verwijten valt en je intentie oprecht is, dan zul je de poort naar de ander vinden. Meestal is die dan al open.

Vooruitgang
Vooruitgang is voor mij..............niet kiezen voor stilstand. Dit lijkt makkelijk, maar kiezen voor vooruitgang is los laten van je eigen belang en over je eigen grootheid heen durven stappen. vooruitgang heeft namelijk niks met jou als persoon te maken. Jij bent een radertje in het grote geheel, maar wel onmisbaar.

Visie
Visie is mijn basis............onder mijn bestaan en mijn Hoger Doel. Dit Hogere doel heeft te maken met kwetbaarheid. Groeien als mens, vanuit mijn visie. Visie die mij stuurt en voed. mijn richtingaanwijzer en anker.

Verbinding
Verbinding...........van hart to hart. Je met een ander verbinden is een hele uitdaging. Want voor echte verbinding is liefde nodig. Liefde voor jezelf en voor de ander. Dit vergt onvoorwaardelijke investering. In verbinding met de ander kun je groeien. Mag je groeien.

 
Verweven
Verweven met, door en in elkaar = verbonden ZIJN. Verweven, is weten dat er dingen in je leven zijn die je misschien zijn overkomen, maar door ze te verweven, mogen ze er zijn.
 
 
Verbeelden
In verbeelden zit onze fantasie, laten we ons blijven verbeelden. Beelden prikkelen onze fantasie, beelden raken de ziel.
 
 
Vernemen
Vernemen, zonder oordeel. Ontvangen, is een kunst. Vernemen is ook delen, over en weer krijgt alles een plek.
 
 
Verloren
Je kunt beter iets verliezen, dan dat je het nooit hebt gehad. Verliezen heeft met Liefde te maken!
 
 
Vrede
Het hoogste doel...wat betekent vrede voor jou? Hoe voelt dat en wanneer kun je dit hoogste doel bereiken. Vrede is persoonlijk en betrekkelijk, vrede is een momentopname van gelukzaligheid!
 
 
Verwachten
Geen verwachting = vrijheid. Zonder verwachting leven, is echt vrijheid. Oefen jezelf om zo min mogelijk verwachtingen te hebben, bewust en onbewust! Want als je hiervan verlost bent, blijft er vrede over.
 
 
Verzoeken
Is vriendelijk iemand uitnodigen, ik verzoek jou om met deze woorden vrijelijk te spelen. Hoop dat ik jou heb mogen inspireren, mogen raken, van hart tot hart.
 
Vul maar aan....
Voel je vrij! Veel plezier.
 
Vrijheid blijheid