Projecten

 
Ondertussen werk ik al heel wat jaren aan mooie inspirerende projecten in het brede werkterrein van zorg en welzijn, in verschillende functies. De thema´s ´Levenskunst en Zelfregie´ staan altijd centraal in mijn projecten.
 
In 2008 heb ik samen met Sonja het eerste ´Zelfregiecentrum´ opgericht.
Deze ontwikkeling volg ik nu graag van een afstand. Ik ben er trots op dat ons voorbeeld, in die periode een van de eerste burgerinitiatieven, nu zo´n voorbeeld en inspiratiebron is voor velen.
Inmiddels is er in Nijmegen, Weert, Roermond, Leiden en Horst een zelfregiecentrum te vinden.
De eerste nieuwsbrieven kun je onderaan deze pagina vinden (ZRC NB 01/02).
 
De ervaring leert dat niet de 'rol' belangrijk is, maar het samen (willen) behalen van een gezamenlijk (Hoger) doel. Vanuit een 'Wij-gevoel' Samen-Werken!
 
 Sinds 2009 werk ik aan een concept dat is gebaseerd op de thema´s Levenskunst en Zelfregie.
Dit project is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk voorbeeld en inspireert ook veel anderen om mee aan de slag te gaan. Dit concept kreeg de naam ´Naoberzorg´ mee!
Ook dit concept is aan het uitgroeien tot een grotere en hechte ´familie`.
Veel burgerinitiatieven willen volgens deze kernwaarden en grondhouding werken.
Hier ben ik natuurlijk, als geeestesmoeder, erg trots op!
 
Wellicht inspirerend om te lezen? zie onderstaand rapport: NIET MEER ZOMAAR TE STOPPEN! en dat is een feit....we zijn niet meer te stoppen!!
 
 Na de pilotperiode (2010-2013) heb ik ook een training ´Naoberzorg nieuwe stijl´ ontwikkeld. Door,voor en met mensen die een burgerintiatief willen starten. Voor meer informatie zie onder button ´Naoberzorg in ontwikkeling`/ lesbrieven.
 
 NaoberzorgPunt Roggel (1ste pilot) staat ook beschreven in ‘Bouwen aan Buurthulp’ is onderdeel in het nieuwe Handboek Buurthulp van Movisie.
Via onderstaande link tref je een publicatie over buurthulp, zie ook bijlage.
 
 
In maart 2017 zag mijn nieuwe Stichting Naoberzorg Nederland het levenslicht en sindsdien is de Stichting actief in verschillende projecten en wijken.Voor meer informatie kijk ook eens op www.naoberzorgnederland.nl
 
Samen werken we aan een betere en warme samenleving is mijn inziens de grootste uitdaging waar we met z'n allen voor staan. Ont-moeten van hart tot hart, omdat iedereen er blij van wordt! Ontmoeten en verbinden, het klinkt simpel....maar samenwerken is soms toch ook echt complex, omdat het vaak over belangen en geld gaat.
 
Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, meer wel-Zijn voor de mensen waarvoor we werken. 
De kunst is om dit doel sámen te bereiken.  
 
Voor meer informatie over Naoberzorg en andere projecten waar ik bij betrokken ben, nodig ik u van harte uit verder te lezen....
 
Bedankt voor uw aandacht.

 

BijlageGrootte
Het gesprek HL02.pdf4.27 MB
Buurthulp - Zes praktijkvoorbeelden-1 [MOV-2218937-1.0] (1).pdf880.78 KB
NZ 2 0 brochure (1)def .pdf790.83 KB
ZRC_NB_nr01.pdf1.12 MB
ZRC_NB_nr02.pdf1.1 MB
Niet-meer-zomaar-te-stoppen.pdf1.34 MB