Liefde (ziel)

Liefde is universeel! Liefde is op zielsniveau ervaren. Liefde is geen eigenbelang, zijn geen woorden of daden. Is geen materie, Liefde gaat over zielscontact, met jezelf en met je omgeving. Liefde is energie, is voelbaar (trilling). Liefde is altijd onvoorwaardelijk. Echte liefde is elke dag oefenen met open vizier gericht op je doel en in verbinding met je omgeving. Liefde is niet te koop, niet te verkrijgen. Liefde is hard werken, soms ervaar je een vleugje ervan.

Onvoorwaardelijke Liefde is iets wat je kunt leren, het is wie jij in werkelijkheid bent. Het is zeker goed om reeds zo liefdevol mogelijk te handelen naar je medemens, maar echte onvoorwaardelijke Liefde gaat veel verder dan je medemens in liefde te bekijken. Wanneer je onvoorwaardelijk lief hebt ben je één met het kloppende hart van het hele universum. 

Vertrouwen is de sleutel naar meer levensvreugde, de kunst van het leven leven, noem ik Levenskunst.

Definitie van Liefde: Liefde krijgt de kans te groeien wanneer ik mezelf ten diepste laat zien en kennen met al mijn kwetsbare en krachtige kanten en wanneer ik de spirituele verbondenheid dis daaruit voorkomt wordt bekroond met vertrouwen, respect, vriendelijkheid en genegenheid.      (R. Brown)

Liefde is de basis van alles!

Hoe doe je dit dan, onvoorwaardelijk liefhebben?
Onvoorwaardelijke Liefde verkrijg je door je ego beetje bij beetje los te laten. Alles waar je naar kijkt, elke boom en elke wolk is de uitdrukking van Liefde die jij zelf bent. Dit begrijpen is de sleutel naar het bewust betreden van de innerlijke dimensie, omdat je dan weet dat alles dat je ziet in het ‘uiterlijke’ de uitdrukking van jezelf is. In dit begrijpen schuilt een erg diepe vreugde, maar om dit ten volle te ervaren moet je in de eerste plaats zelf inzien dat niets groot of klein kan zijn in een Oneindigheid. Dan zal je begrijpen dat het leven van binnen naar buiten geschapen is en dat alles zich op één plaats bevindt binnenin je eigen zelf. Als je dit leert inzien ervaar je ten volle de eenheid en de vreugde die hier bij hoort.

Laat deze levensvreugde (= levenskunst)  je maatstaf zijn.

Het is dé boodschap van de Nieuwe Tijd, de bewustwording van het hier en Nu. Het verhaal gaat...

Liefde is de achterkant van angst, het ontbreken van angst. Zonder Liefde geen hechting, zonder hechting geen relatie.Liefde is een oefening in loslaten.

Liefde is niet iets wat we geven of krijgen, maar iets wat we koesteren. Een verbondenheid die alleen kan groeien tussen mensen, maar alleen als we voldoende van ons zelf houden! Dat is de belangrijkste basis en randvoorwaarde. We hebben echter geleerd dat dit egoistisch is en komen daarom maar al te vaak met ons zelf in de knoei. Ik nodig iedereen uit om deze basis te verstevigen en vandaaruit lief te hebben.

Liefde volgens andere Levenskunstenaars:

Er zijn voor elkaar; ook in moeilijke tijden (Gaby)

De mens is een gevallen engel die zich de hemel herinnert (Liesbeth)

Liefde omvat elk wezen zich langzaam uitbreidend om alles te omvatten dat ooit zal zijn of 

Liefde kijkt niet met de ogen maar met de geest (Annelies)

Met Liefde begint en eindige ‘alles’. Liefde is een onuitputtelijke levensbron (Aly)

Liefde is loslaten. Liefde is angst laten varen. Liefde is de motor van je ziel om contact te maken. Liefde overwint verdriet. Liefde verbindt (Agnes)

Liefde is, Je mag fouten maken, zonder fouten geen vooruitgang (Jos)

Niets mooiers in het leven dan liefde geven en liefde ontvangen (Esther)

Liefde is de essentie, zoals het bedoeld is van den beginne (Elly)

Liefde is als: puur helder licht, allesomvattend, universeel, tijdloos, eeuwigdurend en hartverwarmend voor elke ziel (Peter)

Liefde is geven, voelen (Ellen)

Liefde is gezien en gehoord worden! Want ieder mens wil erbij horen. Niet gezien en niet gehoord worden, is de oorzaak van veel verdriet en ellende! (Karin)

 

Een blij hart is het onvermijdelijke gevolg

van een hart dat brandt van liefde.

(Moeder Theresa)

Love is the center and the core of everything,

and that Self is the place where all love must begin.

(Neale.Donald.Walsch.)