Zelfregie

Zelfregie is het vermogen om het stuur in handen te hebben en te houden. De regie over je eigen leven voeren vergt veel lef, daadkracht en liefde (voor jezelf). De eerste stap in deze begint met bewustwording en de keuze om echt voor je zelf te (durven) kiezen. Hou van jezelf! Want als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van een ander houden. Zelfregie is de basis van Levenskunst (levensvreugde) (Karin)

Als eigenaar van deze website en vriendin van vele levenskunstenaars heb ik hen uitgenodigd om hun eigen reactie of definitie met me te delen.

Hieronder een aantal van deze reactie's. Voel je vrij om je eigen definitie of betekenis aan het rijtje toe te voegen....

Zelfregie is :

Zelf bepalen wat je met je leven wilt (Gaby)

Essentiële veranderingen komen bijna altijd van binnen uit (Liesbeth)

Jouw  weten dat vorm krijgt in  uniekheid (Elly)

Kiezen, niet zomaar (Ellen)

De teugels in eigen handen houden. Als the Creator bepaal jezelf de uitkomst van jou eigen levensweg / verhaal. (film - boek - muziekstuk - kunstwerk) getiteld “De schepper van mijn eigen leven” (Peter) 

Het is geen veranderingsproces dat zich richt op de toekomst het is een bewegen in het hier en nu met hoop en vewachting naar morgen (Annelies)

Verantwoordelijk voor je eigen leven. Zelf keuzes maken. Daar zijn moed en durf voor nodig (Agnes)

Wie speelt er niet graag zijn eigen baas? Wie neemt graag zelf het heft in eigen hand? alle begin ligt  bij jou (Jos)

Jouw  weten dat vorm krijgt in uniekheid  (Elly)