Welzijn

Met welzijn bedoelen we vooral het mentale welzijn van mensen. Welzijn gaat vooraf aan wonen en zorg. Mensen ervaren vaak 'wel-zijn' bij afwezigheid van zorg, pijn, verdriet of ziekte. Als mensen welzijn ervaren ze primair geluk, door balans in de leefomstandigheden (gezin of relatie) en erkenning in werk/beroep/functie. Een stabiele gezondheid draagt bij aan het geluksgevoel van mensen. Welzijn draagt bij om het leven te accepteren zoals het zich voordoet en te streven naar meer balans en levensvreugde (lees Levenskunst).

Welzijn volgens:
Gezond en prettig kunnen leven (Gaby)

 De geloofsovertuiging van de hulpverlener is belangrijker dan de naam van de instelling.

Welzijn is volledig mens willen zijn ondanks een beperking.

We denken vaak dat wij maar weinig kunnen doen, maar onze invloed strekt soms verder dan wij denken (Liesbeth)

Als je goed geworteld bent kom je altijd tot bloei (Annelies)

 Wat je doet voor een ander, doe je ook voor je eigen welzijn. Humor, speelsheid en vreugde bevorderen ieders welzijn. Luisteren naar het natuurlijk ritme van het leven. Geluk zit in jezelf. Innerlijke vrede. In balans zijn op fysiek, emotioneel, cognitief en spiritueel niveau (Agnes)

Vreugde om iets kleins / een merel die zingt / de geur van de sering (Jos)

 Volheid, ten volle, levenstroom  (Elly)

 WEL-Denken; WEL-Doen; WEL-Voelen, zodat Jou - zelf in alle echtheid (je eigen waarheid) WEL kan ZIJN in het wij zijn allen, daar waar wij - zelf in die eenheid samen nu ons - zelf mogen zijn, zoals ik - zelf (WEL) in heel mijn wezenlijkheid daadwerkelijk ook ben  (Peter) 

Tevreden voelen (Ellen)