Levenshouding

Een universele levenshouding kenmerkt zich door gelijkheid, empathisch vermogen, dienstbaar aan omgeving (mensen en natuur), openheid, leervermogen, bewustzijn, kennis en nieuwsgierigheid.

Kern: is Liefde (ziel) in verbinding met alles wat leeft.

Mijn opdracht: Geweldloos leven en handelen, streven naar onvoorwaardelijke liefde. Het 'leven leren leven' (Karin).

Vraag: "Wat is jouw kijk op het begrip Levenshouding? "

Graag nodig ik je uit om je reactie toe te voegen. Geef een reactie op de vraag: "Wat versta jij onder 'levenshouding?". 

Mijn levenshouding is voor mij......(lees een aantal reacties):

Een manier waarop je in het leven staat (Gaby)

Zien en gezien worden, omzien naar elkaar! Ik mag er zijn en jij mag er zijn! Het leven is een raadsel. Je hele leven ben je op weg naar je echte zelf. Zichtbaar of verborgen. Zeggen dat je ergens voor bent; zeggen dat je ergens tegen bent, in een hoekje kruipen; Gehoord, gezien; bekritiseerd, aangevallen worden. Rustig zijn, onopgemerkt ; alleen gelaten, vreedzaam; Woede uitschreeuwen; tranen laten stromen, opvoeden,corrigeren,confronteren. Mompelen in een hoekje,mopperen met vrienden, mezelf weerhouden van leren, anderen weerhouden van verandering (Annelies)

Het kernpunt in elk mensenleven is te ontdekken wie je eigenlijk bent (Liesbeth)

Leven verwekt leven. Energie geeft energie. Alleen door zichzelf uit te geven wordt men rijker. of Keuze vooraan of achteraan.

Hoe sta je in het leven en hoe sta je tegenover het leven? Wat brengt het leven jou en hoe geef je het zelf sturing. Je bent niet de slaaf van je eigen leven.(Esther)                                                                                                                   
Het leven is een geschenk. Iedere dag wordt je gegeven, probeer er wat moois van te maken, voor jezelf en voor anderen. (Agnes) 

 
In het hier en nu leven, vertrouwen op je intuïtie (Peter)
 
Verschillend en gelijk zijn tov elkaar (Elly)
 
Path of beauty (Elly)
 
Tors jij het leven,of wordt je gedragen/laat je je dragen? (Jos)

Hoe sta jij in het leven en hoe sta je tegenover het leven? Wat brengt het leven jou en hoe geef je het zelf sturing? Je bent niet de slaaf van je eigen leven (Esther)